Glasögon på nätet

Att beställa glasögon på nätet kan vara riktigt bra, enkelt och bekvämt. Det finns flera aktörer på marknaden som erbjuder dig att få hem flera olika bågar att pröva i lugn och ro innan du bestämmer dig. Då slipper du ta förhastade beslut i butiken eller stå och prova samtidigt som en försäljare flåsar dig i nacken. När du har provat klart och bestämt dig är det bara att skicka tillbaka bågarna och beställa de du vill ha.

Det enda du behöver tänka på innan är att du har ett färskt recept från din optiker så att du vet vilka styrkor och
parametrar du ska fylla i när du beställer. Med ett färskt recept menas att du gjort synundersökning inom en tolvmånadersperiod. Då vet du säkert att din syn inte förändrats så att du behöver andra styrkor än vad du vet om.Välj rätt båge

Det finns inga direkta regler för vilken stil på bågar som passar till just ditt ansikte. Allt beror på vilken ansiktsform du har, hur proportionerna i ansiktet ser ut och självklart vilken stil du har. Det finns självklart några ledtrådar som du kan få genom att titta dig själv i spegeln men samtidigt är det i slutändan bara din egen smak som avgör.

Prisklasser

Det finns flera olika prisklasser på glasögon, priset på bågarna beror helt på vad du är ute efter, om det enda du vill ha är ”något som håller fast glasen” då är de billigaste något för dig. Vill du ha lite komfort och en klassisk stilren båge lägger du dig i mellanprisklassen, vill du däremot ha bågar som är lite utmanande och vill ligga i bräschen av utvecklingen vad det gäller stil och bågar ska du välja lite dyrare och mer avancerade produkter.

Vad det gäller priser på glasen bestäms de nästan alltid utefter vilket synfel du har, man kan säga att ju mer komplicerat synfel, desto dyrare glas. Är du dessutom intresserad av olika avancerade tekniker som repfria glas och så vidare kan detta också innebära en prisskillnad uppåt.

 

 

Annons