Endagslinser

Endagslinser är, förutom månadslinser, den mest populära varianten av linser. Förmodligen beror detta på att det är så bekvämt att använda endagslinser. Du använder dem under en dag och sedan slänger du dem. Du behöver inte hålla på att rengöra dem eller förvara dem på något särskilt ställe. Under natten sover du utan linser och på morgonen därpå öppnar du en ny förpackning av linser och sätter i dessa istället. Endagslinser är därför också det bästa för ögat eftersom du ständigt har nya och rena linser. Det minskar risken för att bakterier, smuts och beläggningar hamnar på linserna. Det gör att din synskärpa ständigt är på topp och risken för irritationer och infektioner på ögonen minskar också. Endagslinser är också det bästa alternativet för barn, tonåringar och äldre som kan ha svårt att sköta om linserna. Dessutom fungerar de bra för de som har torra och känsliga ögon.

För dig som vanligtvis brukar ha glasögon men är sugen att ha linser någon dag då och då så är endagslinser suveränt, eftersom du kan välja att ha dem när du vill och använda glasögonen annars. Du kanske vill ha linserna när du sportar, reser eller festar och då är det ju perfekt att bara öppna en ny förpackning och slänga dem när du använt dem klart.

Nackdelen med endagslinser är att de är dyrare än andra sorters linser. Månadslinser är det mest prisvärda alternativet, men då krävs en noggrann rengöring och det är inte alltid man klarar av att hålla dem fräscha och oskadda under en hel månad. Med tanke på alla fördelar som endagslinserna har så lönar det sig nog
i längden och om du köper endagslinser på nätet så blir de billigare.

Annons